Kuharica /

Pita od piletine odličan izbor za predjelo ili glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Pripremite piletinu na nešto drugačiji način, pripremite pitu od piletine. Pita od piletine odličan izbor za predjelo ili glavno jelo.

1.6.2023.
17:13
Pixabay
VOYO logo

Piletina se može pripremiti na različite načine, a jedna od njih je u obliku pite. Pita od piletine odličan je izbor za glavno jelo ili predjelo. Za pripremu pite od piletine trebat će oko sat vremena, a sama priprema nije nimalo zahtjevna. Donosimo recept kako napraviti ukusnu i sočnu pitu od piletine.

Sastojci za pitu od piletine:

  • 1/2 kg pilećih prsiju bez kostiju
  • glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 mrkve
  • 20 dkg gljiva
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • žličica sušenog timijana
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra
  • gotove kore za pitu

Priprema pite od piletine:

Na maslinovom ulju dinstajte luk i češnjak. Kada omekšaju dodajte pileća prsa narezana na komadiće. Nakon toga dodajte mrkvu i gljive. Sve zajedno dinstajte dok povrće ne omekša. Zasebno izmiješajte vrhnje za kuhanje, timijan, sol i papar. Prelijte preko smjese od piletine i dinstajte još nekoliko minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadjev od piletine je gotov i možete krenuti s pripremi pite od piletine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzmite koru i premažite je uljem. Na dio kore rasporedite nadjev od piletine. Zarolajte koru i stavite je u lim za pečenje. Postupak ponavljajte dok imate nadjeva.

Na kraju prelijte malo ulja preko pite i pecite je na 180 stupnjeva Celzijusa oko pol sata. Kada je pita gotova, ostavite je da se kratko ohladi prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc
GLEDAJ U SUBOTU
VOYO logo
Još iz rubrike