Recept i priprema /

Kako pripremiti pitu od pekan oraha?

Image
Foto: Pixabay

Tražite jednostvan i lagan desert od orašastih plodova? Pita od pekan oraha je sve što vam treba. Donosimo ukusan recept za izvrsnu pitu od pekan oraha.

23.4.2022.
14:49
Pixabay
VOYO logo

Pita od pekan oraha je klasični slatki desert. Ovaj recept izuzetno je jednostavan i za nadjev je potrebno samo 8 sastojaka, tako da svi okusi uistinu blistaju. Osim toga, tekstura pite od pekan oraha se topi u ustima. Kako se radi pita od pekan oraha?

Sastojci potrebni za pripremu pite od pekan oraha:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • kora za pitu
  • 1 jaje umućeno sa 1 žlicom mlijeka
  • 250 grama pekana
  • 3 jaja
  • 240 ml kukuruznog sirupa
  • 100 grama smeđeg šećera
  • 1 i pol žličica ekstrakta vanilije
  • 60 grama maslaca
  • Sol i mljeveni cimet

Da se pripremi pita od pekan oraha najprije je potrebno ohlađenu koru za pitu razvaljati na lagano pobrašnjenu podlogu. Koru razvaljajte u krug promjera 12 cm. Pažljivo stavite tijesto u posudu za pite. Rubove stisnite vilicom ili prstima zašiljite rubove. Rubove premazati mješainom jaja i mlijeka.

Sljedeći korak koji treba napraviti kada se priprema pita od pekan oraha jest sjeckanje pekana. Pekane grubo nasjeckajte. Ravnomjerno rasporedite pekan orahe unutar kore za pitu. U velikoj zdjeli umutite jaja, kukuruzni sirup, smeđi šećer, vaniliju, otopljeni maslac, sol i cimet dok se ne sjedine. Prelijte preko pekana i stavite u pećnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pita od pekana treba se peći 50 do 55 minuta na 180°C. Nakon prvih 20 minuta pečenja možete staviti komad aluminijske folije preko cijele pite kako ne bi prebrzo porumenila. Gotovu pitu izvadite iz pećnice i stavite na rešetku da se potpuno ohladi. Pita od pekana oraha je gotova i spremna za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo