Jeste li probali pitu od limuna? Pita od limuna savršen je desert od limuna. Priprema pite od limuna nije zahtjevna, a pita je gotova za nešto više od sat vremena. Najbolja je dok se dobro ohladi. Kako se priprema pita od limuna?
Tijesto za pitu od limuna:
- 220g zdrobljenih krekera
- 200g maslaca
- 1 žlica šećera
Nadjev za pitu od limuna:
- 2 šalice mlijeka
- 3 jaja
- šalica soka od limuna
- prstohvat soli
Krema za pitu od limuna:
- 200ml vrhnja
- 50g šećera
- žlica ekstrakta vanilije
Priprema pite od limuna:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva celzijevih.
Za pripremu tijesta. Na lim postavite papir za pečenje. Napravite podlogu od svih sastojaka i utisnite je u lim za pečenje. Pecite 5 minuta.
Za nadjev za pitu od limuna dobro izmiješajte sve sastojke mikserom i prelijte preko tijesta. Ponovno pecite na 200 stupnjeva celzijevih jedno 10 minuta.
Ostavite u hladnjaku da se hladi minimalno 1 sat prije serviranja za jelo.
Za pripremu kreme pomiješajte sve sastojke i miješajte dok ne postane pjenasta smjesa. Ohladite pitu i preko dobro rashlađene pite prelijte kremu.