Ako tražite način da svojim jelima dodate malo hrskavosti, pogedajte ove jednostavne recepte za pinjole. Napravite tostirane pinjole, odličan su izbor za međuobrok bogat proteinima. Pečene gljive s pinjolima odličan su izbor za glavno jelo za ručak. Recepti za pripremu tostiranih pinjola i pečenih gljiva s pinjolima su jednostavni i brzi.
Tostirani pinjoli su jedan od kraćih recepta za pinjole.
- šalica sirovih pinjola
Kako pripremiti tostirane pinjole:
Stavite pinjole u suhu tavu, rasporedite pinjole jedan do drugoga, odnosno u jednom sloju. Uključite vatru na srednje nisku i pržite dok ne poprime miris i zlatno smeđu boju, držeći ih u pokretu. Miješajte često ili neprestano. Kad porumene, odmah ih prebacite na tanjur kako biste zaustavili spriječili zagorijevanje. Prženi pinjoli su gotovi, ostavite ih da se ohladi i poslužite kao grickalice.
Još jedan pinjoli recept jesu pečene gljive s pinjolima. Evo što će vam trebati:
- 50 dkg gljiva, prepolovljene na četvrtine
- žlica maslinovog ulja
- sol i papar, po ukusu
- žlica pinjola
- žlica svježeg peršina, nasjeckanog
- sok limuna
Kako pipremiti pečene gljive s pinjolima:
Zagrijte pećnicu na 200°C. Stavite gljive na lim za pečenje obložen papirom za pečenje radi lakšeg čišćenja. Pokapajte gljive maslinovim uljem i začinite solju i paprom. Pecite gljive u pećnici 25 minuta, miješajući nakon 15 minuta, dok ne postanu tamnosmeđe. Prebacite gljive u zdjelu za posluživanje. Pomiješajte s pinjolima, peršinom i limunovim sokom. Kušajte i po potrebi posolite i popaprite.