Pogledajte kako se priprema piletina u woku sa soja umakom. Slijedi naš najbolji recept za piletinu u woku sa soja umakom.
Sastojci za pripremu jela piletina u woku sa soja umakom:
- 450 g pilećih bataka, narezanih na komade veličine zalogaja
- pola tikvice, narezane na ploške ili kockice
- 2 žlice ulja
- 1 žlica neslanog maslaca
- 1 šalica brokule, narezane na cvjetiće
- 1 mala mrkva, na kockice
- 250 g gljiva, narezanih
- pola crvene paprike, na kockice
- 4 češnja češnjaka, mljevena
- 1 žličica svježeg đumbira, mljevenog
- pola luka, na kockice
- pola šalice indijskih oraščića
- pola šalice soja umaka
Kako se priprema piletina u woku sa soja umakom?
Pileće batake očistite od viška masnoće i narežite na komade veličine zalogaja. Povrće narežite na komade jednake veličine.
U woku, na srednjoj/jakoj vatri, zagrijte 1 žlicu ulja. Kad se ulje zagrije, dodajte piletinu u jednom sloju. Kuhajte piletinu u woku dok ne porumeni, miješajući po potrebi. Kad je pečeno, izvadite piletinu iz woka i ostavite sa strane.
Dodajte preostalo ulje i maslac u tavu s brokulom, tikvicama, gljivama, crvenom paprikom, lukom i mrkvom. Kuhajte dok povrće ne postane hrskavo, često miješajući. Vratite piletinu u wok. Dodajte češnjak i đumbir i kuhajte 1 minutu, često miješajući.
Dodajte indijske oraščiće pa prelijte soja umak u wok i pustite da zavrije. Smanjite vatru i pustite da se kuha dok se umak ne zgusne i dobro sjedini s preostalim sastojcima. Piletinu u woku sa soja umakom prije posluživanja po želji ukrasite zelenim lukom i sjemenkama sezama.