Kulinarski recepti /

Pileći ražnjići sa povrćem

Image
Foto: Pixabay

Dosadili su vam monotoni i uvijek isti načini pripreme piletine? Zašto ne biste napravili pileće ražnjiće sa povrćem? Evo kako se rade jednostavni pileći ražnjići s povrćem.

9.4.2022.
13:28
Pixabay
VOYO logo

Pileći ražnjići klasična su opcija ljetne večere. Ovi pileći ražnjići sa povrćem napravljeni su od marinirane piletine i šarenog povrća, sve narezano na ražnjiće i prženo do savršenstva. Sastojci potrebni da se naprave ovi pileći ražnjići sa povrćem.

  • Pola kilograma pilećih prsa bez kostiju i kože
  • 1/4 šalice maslinovog ulja
  • 1/3 šalice sojinog umaka
  • 1/4 šalice meda
  • 1 žličica mljevenog češnjaka
  • 1 crvena paprika
  • 1 žuta paprika
  • 2 male tikvice
  • 1 crveni luk
  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Pileći ražnjići sa povrćem se pripremaju tako da u veliku zdjelu stavite maslinovo ulje, soja umak, med, češnjak te sol i papar. Smjesu u posudi umutite da se sjedini. U zdjelu dodajte piletinu, papriku, tikvice i crveni luk. Baciti da se premaže u marinadi. Pokrijte i stavite u hladnjak na najmanje 1 sat, ili do 8 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada su se pileći ražnjići sa povrćem marinirali, vrijeme je za roštiljanje. Zagrijte roštilj srednje jakoj vatri. Pileći ražnjići sa povrćem trebaju se peći 5-7 minuta sa svake strane ili dok piletina ne bude pečena. Nakon 5 do 7 minuta, pileći ražnjići sa povrćem su gotovi i trebali bi biti spremni za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo