Recept i priprema /

Kako napraviti ukusan pileći paprikaš?

Image
Foto: Pixabay

Tražite obilnu, zdravu večeru? Ovaj pileći paprikaš je gotov za manje od sat vremena, ali ima okus kao da se satima kuha na štednjaku.

23.7.2022.
10:16
Pixabay
VOYO logo

Pileći paprikaš poslužite uz obilan komad prepečenog domaćeg kruha.

Koji su sastojci potrebni za pileći paprikaš:

  • 2 žlice maslaca
  • 2 velike mrkve, oguljene i narezane na kovanice
  • stabljika celera, nasjeckana
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar
  • 3 češnja češnjaka, mljevena
  • žlica brašna
  • pola kile pilećih prsa bez kostiju i kože
  • 3 grančice svježeg timijana
  • lovorov list
  • 300 gr krumpira, narezanog na četvrtine
  • svježe nasjeckani peršin, za ukras

Za pileći paprikaš, prvo u velikom loncu na srednje jakoj vatri otopite maslac. Dodajte mrkvu i celer te začinite solju i paprom. Kuhajte, često miješajući, dok povrće ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte češnjak i kuhajte dok ne zamiriše, oko 30 sekundi. Dodajte brašno i miješajte dok se povrće ne prekrije, a zatim dodajte piletinu, timijan, lovorov list i krumpir. Začinite soli i paprom. Zakuhajte smjesu i kuhajte dok piletina više ne bude ružičasta, a krumpir omekšan, 15 minuta. Maknite s vatre i premjestite pileći paprikaš u srednju posudu.

Koristeći dvije vilice, izrežite piletinu na male komadiće i vratite u lonac. Prije posluživanja pileći paprikaš ukrasite peršinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo