Imajte na umu da se pesto uvijek radi po ukusu, na temelju dostupnih sastojaka. Dakle, prilagodite sastojke svom ukusu. Većina recepata za pesto zahtijeva parmezan. Recepti za pesto umak od bosiljka često zahtijevaju pinjole, ali lako ih možete zamijeniti orasima.
Sastojci koji su potrebni za izradu pesto umaka od bosiljka:
- 2 šalice svježih listova bosiljka
- pola šalice parmezana
- pola šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1/3 šalice pinjola
- 3 češnja češnjaka
- prstohvat soli
- prstohvat svježe mljevenog crnog papra
Upute za pripremu pesto umaka od bosiljka:
Stavite listove bosiljka i pinjole u zdjelu procesora hrane i miksajte nekoliko puta. Dodajte češnjak i parmezan i još nekoliko puta miksajte. Gumom lopaticom sastružite stranice blendera. Dok blender radi, polako dodajte maslinovo ulje.
Polagano dodavanje maslinovog ulja dok blender radi pomoći će mu da se emulgira i spriječi da se maslinovo ulje odvaja. Povremeno se zaustavite kako biste sastrugali stranice blendera. Dodajte sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu. Pesto umak od bosiljka je gotov.