Pesto umak je bogat mastima i kalorijama, ali sadrži i mnoge hranjive sastojke. Bogat vitaminima, mineralima i mononezasićenim mastima.
Sastojci potrebni za pesto umak:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1 šalica svježih listova bosiljka
- 3 režnja češnjaka, oguljena
- 3 žlice pinjola
- 1/3 šalice svježe ribanog parmezana
- sol i svježe mljeveni crni papar, po ukusu
- 1/3 šalice maslinovog ulja
Priprema pesto umaka:
Za izradu pesta pomiješajte bosiljak, češnjak, pinjole i parmezan u zdjeli od blendera. Začinite solju i paprom, po ukusu. Dok blender radi, polako dodajte maslinovo ulje dok se ne emulgira. Stavite na stranu. Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do tjedan dana. Pesto umak je već pripremljen i spreman za upotrebu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa