Bakina kuharica /

Pekmez od jabuka, krušaka i šljiva - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Domaći pekmez od jabuka, krušaka i šljiva pripremite i koristite tijekom cijele godine. Kako se radi domaći pekmez od jabuka, krušaka i šljiva?

9.3.2023.
14:50
Pixabay
VOYO logo

Pekmez od jabuka, krušaka i šljiva najbolji je kada je napravljen prema receptu kao iz bakine kuharice. Priprema nije zahtjevna, a rezultat je odlična zimnica.

Pekmez od jabuka, krušaka i šljiva sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg jabuka
  • 1 kg krušaka
  • 1 kg šljiva
  • 1 kg bresaka
  • 1 kg rajčice
  • 1 kg šećera

Pekmez od jabuka, krušaka i šljiva priprema:

Jabuke, kruške, šljive, breskve i rajčice se očiste od sjemenki i ogule. Rajčice prokuhajte i ocijedite. Jabuke i kruške treba i naribati. Breskve i šljive očistite od koštica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga sve zajedno kuhajte oko 20 minuta. Tek nakon 20 minuta kuhanja dodajte šećer. Sve zajedno uz miješanje kuhajte još 15 minuta.

Pekmez od jabuka krušaka i šljiva je kuhan. Prelijte ga u staklenke tek kada se ohladi. Neka odstoji preko noći prije nego što staklenke zatvorite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo