Glavno jelo /

Pečeno meso s povrćem u pećnici - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Kada pripremate meso s povrćem, nemojte štedjeti na sastojcima. Kako pripremiti pečeno meso s povrćem u pećnici?

1.10.2022.
9:55
Pixabay
VOYO logo

Meso u kombinaciji s povrćem potpuno je glavno jelo. Pravilnom pripremom meso će biti mekano i sočno. Kako se pravilno priprema meso s povrćem u pećnici?

Sastojci za meso s povrćem u pećnici:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 krumpira
  • 2 crvene paprike
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 200 g graha
  • 2 režnja češnjaka
  • 4 sušene rajčice
  • Sok od limuna
  • 200 g vratine

Meso s povrćem u pećnici priprema:

Kada se odlučite pripremati pečeno meso s povrćem u pećnici, važno je da se dobro pripremite. Najprije zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga stavite krumpire i paprike u lim za pečenje, pokapajte ih sa 1 žlicom ulja, zatim pecite 20 minuta ili dok rubovi ne dobe zlatnožutu boju. Dodajte grah i češnjak, promiješajte, pa sve pecite još desetak minuta.

U međuvremenu pomiješajte sušene rajčice, limunov sok i pola žlice maslinovog ulja. Zagrijte ostatak ulja, začinite mesne šnicle, pa ih pecite u pećnici zajedno s povrćem.

Meso s vremena na vrijeme možete preliti sokovima koje je ispustilo povrće, kako bi se zadržala sočnost. Nakon dodatnih pola sata pečeno meso s povrćem u pećnici, bit će spremno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo