Glavno jelo /

Kako ispeći carsko meso na tavi?

Image
Foto: Pixabay

Carsko meso jedno je od najomiljenijih za vrijeme sezone roštilja. Kako ispeći carsko meso na tavi?

1.10.2022.
12:00
Pixabay
VOYO logo

Kada se odlučite za pripremanje carskog mesa na tavi, najprije oštrim nožem prorežite carsko meso na trakice od jednog centimetra.

Zagrijte tavu na jakoj vatri i dodajte ulje. Carsko meso posolite i pecite s jedne strane dok dobro ne porumeni, oko tri minute, zatim okrenite i pržite još dodatne dvije minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom trenutku, carsko meso bi već trebalo biti pečeno Izvadite meso iz posude i stavite na topli tanjur. Dok se svinjetina odmara, dodajte mladi luk u tavu i pirjajte samo minutu dok ne uvene.

Carsko meso narežite dijagonalno na komade od 5 cm, pa prelijte preostalim sokom, uvenulim mladim lukom, sezamovim uljem i još malo soli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo