Glavno jelo /

Kako ispeći carsko meso na tavi?

Image
Foto: Pixabay

Carsko meso jedno je od najomiljenijih za vrijeme sezone roštilja. Kako ispeći carsko meso na tavi?

1.10.2022.
12:00
Pixabay
VOYO logo

Kada se odlučite za pripremanje carskog mesa na tavi, najprije oštrim nožem prorežite carsko meso na trakice od jednog centimetra.

Zagrijte tavu na jakoj vatri i dodajte ulje. Carsko meso posolite i pecite s jedne strane dok dobro ne porumeni, oko tri minute, zatim okrenite i pržite još dodatne dvije minute.

U ovom trenutku, carsko meso bi već trebalo biti pečeno Izvadite meso iz posude i stavite na topli tanjur. Dok se svinjetina odmara, dodajte mladi luk u tavu i pirjajte samo minutu dok ne uvene.

Carsko meso narežite dijagonalno na komade od 5 cm, pa prelijte preostalim sokom, uvenulim mladim lukom, sezamovim uljem i još malo soli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
direkt
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike