Jela od teletine /

Praktični savjeti za pečenje teletine u pećnici

Image
Foto: Pixabay

Teletina je delikatnija od govedine, stoga pazite da teletinu ne prepečete u pećnici jer će se šnite raspasti. Donosimo praktične savjete za pečenje teletine u pećnici.

6.10.2022.
11:46
Pixabay
VOYO logo

Nema ništa ukusnije od sočne i mekane teletine iz pećnice za nedjeljni ručak. Kako pripremiti ukusnu, sočnu i mekanu teletinu u pećnici?

Sastojci za pečenje teletine u pećnici:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 dkg teletine
  • 2-3 žlice ulja
  • 2 velika luka
  • 6-7 češnjeva češnjaka
  • 2 šalice polusuhog bijelog vina
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar

Pečenje teletine u pećnici priprema:

Zagrijte pećnicu na 350 stupnjeva. Uljem utrljajte cijelo pečenje teletine. Narežite luk i češnjak. Što više kriški ugurajte ispod mreže po cijelom pečenju. Stavite pečenje u posudu. Dodajte sve lukove i češnjake koji nisu stali ispod mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teletinu preliti vinom; obilno začinite solju i paprom. Čvrsto pokrijte folijom i pecite teletinu u pećnici 30 minuta za svaki kilogram mesa. Kad je gotovo, izvadite pečenu teletinu iz pećnice i potpuno ohladite.

Uklonite mrežu i bacite sav luk i češnjak. Pečenu teletinu narežite i poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo