Opće je poznata činjenica da najukusnija pizza dolazi iz krušne peći. Međutim, nema mnogo ljudi krušnu peć, te se kao najbolja alternativa uzima pečenje pizze u pećnici s ventilatorom. Sastojci potrebni da se pizza ispeče u pećnici s ventilatorom su:
- 250 grama bijelog brašna
- Prstohvat soli
- Polovica vrećice suhog kvasca
- Pola žlice ulja
- Mlaka voda
Za pečenje pizze u pećnici s ventilatorom najprije je potrebno upaliti zagrijati pećnicu na 200°C te odabrati opciju zagrijavanja gornjeg i donjeg ventilatora. Zatim podmažite pleh za pizzu. U zdjelu za miješanje prosijte brašno i sol. Umiješajte kvasac i u sredini napravite udubljenje. Dodajte ulje i malo po malo miješajte u toploj vodi dok ne dobijete mekano tijesto u rukama.
Sljedeći korak potreban za pečenje pizze u pećnici s ventilatorom je zamijesiti tijesto. Mijesite tijesto na lagano pobrašnjenoj površini 5-10 minuta. Tijesto stavite u zdjelu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da odstoji 15 minuta. Dok se tijesto podiže, pripremite ostale dodatke za pizzu. Kada se tijesto podiglo, razvaljajte ga u obliku pleha za pizzu. Stavite tijesto na pleh za pizzu. Premažite umak na pizzu, stavite ostale sastojke i pizzu pospite sirom. Pečenje pizze u pećnici s ventilatorom traje 10 do 15 minuta, odnosno dok pizza ne porumeni. Kada je pizza gotova, izvadite pizzu, ugasite pećnicu i ostavite pizzu da se malo ohladi prije posluživanja.