Glavno jelo /

Pečeni svinjski kare u komadu - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Pečeni svinjski kare u komadu je jelo koje se lako priprema, ali može biti nevjerojatno ukusno ako se pravilno pripremi. Pogledajte kako se priprema pečeni svinjski kare.

4.3.2023.
14:41
Pixabay
VOYO logo

Pečeni svinjski kare u komadu možete vrlo jednostavno pripremiti. Slijedi najbolji recept sa točnom količinom sastojaka za ovaj fini obrok.

Pečeni svinjski kare u komadu sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 svinjski kare (oko 2 kg)
  • 4 režnja češnjaka, nasjeckana
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice svježeg ružmarina, nasjeckanog
  • 2 žlice svježeg timijana, nasjeckanog
  • 1 žlica soli
  • 1 žlica crnog papra
  • 2 žlice maslaca

Kako se priprema pečeni svinjski kare u komadu?

Zagrijte pećnicu na 180°C. U zdjeli pomiješajte nasjeckani češnjak, maslinovo ulje, ružmarin, timijan, sol i papar. Uzmite svinjski kare i lagano ga premažite pripremljenom smjesom začina, pazeći da ga ravnomjerno prekrijete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite kare u veliku posudu za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici oko 1 sat i 30 minuta ili dok ne postigne unutarnju temperaturu od 60°C. Nakon 45 minuta pečenja, dodajte maslac na kare kako bi se počeo topiti i pridonijeti sočnosti.

Kad se svinjski kare peče, koristite žlicu za prelijevanje masti po vrhu karea kako bi se dodatno osigurala sočnost. Kad je kare gotov, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se odmori oko 10 minuta prije nego ga narežete na komade i poslužite. Uživajte u ovom ukusnom i jednostavnom jelu koje će zasigurno impresionirati vaše goste!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo