Recept i priprema /

Kako pripremiti pečeni krumpir u pećnici s povrćem?

Image
Foto: Profimedia

Krumpir pečen s povrćem može biti savršen prilog za vaše omiljeno jelo. Kako pripremiti pečeni krumpir u pećnici s povrćem?

3.4.2022.
16:04
Profimedia
VOYO logo

Pečeni krumpir u pećnici s povrćem jelo je koje možete poslužiti i kao samostalno jelo uz salatu prema želji. Međutim, pečeni krumpir u pećnici s povrćem najčešće se poslužuje kao prilog. Kako pripremiti hrskavi pečeni krumpir u pećnici s povrćem?

Sastojci za pečeni krumpir u pećnici s povrćem:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 40 dkg mladog krumpira
  • 4 velike mrkve
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • ½ žličice soli
  • ½ žličice češnjaka u prahu
  • ½ žličice sušenog origana
  • ½ žličice sušenog timijana
  • svježe mljeveni crni papar
  • 2 tikvice
  • sjeckani svježi peršin

Pečeni krumpir u pećnici s povrćem priprema:

Prije pripreme pečenog krumpira s povrćem, potrebno je pripremiti pećnicu i lim za pečenje. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih i obložite veliki lim za pečenje papirom za pečenje i ostavite sa strane. Po želji možete ga obložiti i folijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Začinite krumpir i mrkvu. U velikoj zdjeli pomiješajte mrkvu i krumpir s dvije žlice maslinovog ulja, začinjenom soli, češnjakom u prahu, origanom, timijanom i crnim paprom.

Nakon toga začinjene krumpire i mrkvu prebacite u pripremljeni lim za pečenje i pecite u pećnici 20 minuta. Sve dobro promiješajte nakon pola vremena. Dok se ostalo povrće peče, pomiješajte narezane tikvice s preostalim maslinovim uljem i posolite.

Dodajte tikvice u lim za pečenje s ostatkom povrća i krumpir s povrćem u pećnici pecite još 15 do 20 minuta, dok svo povrće ne omekša. Promiješajte na pola kuhanja kako biste bili sigurni da se povrće ravnomjerno ispeče.

Pečeni krumpir s povrćem izvadite iz pećnice, posolite i ukrasite peršinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo