Pečeni krumpir je savršen prilog. Začinite ga i stavite u pećnicu te više ne morate misliti o njemu dok se ne ispeče. Ovi recepti za pečeni krumpir vas neće razočarati.
Sastojci potrebni da se pripremi prvi recept za pečeni krumpir su:
- 900 grama crvenog krumpira, izrezanog na četvrtine
- 2 žlice biljnog ulja
- 1 žličica soli
- ½ žličice svježe mljevenog crnog papra
- ½ žličice sušenog ružmarina
Kako biste pripremili ovaj recept za pečeni krumpir najprije zagrijte pećnicu na 250°C. Stavite krumpir u veliku posudu za pečenje i prelijte uljem, solju, paprom i ružmarinom dok ne bude ravnomjerno obložen. Raširite krumpir u jednom sloju. Pecite krumpir uz povremeno miješanje u prethodno zagrijanoj pećnici dok ne omekša, oko 20 minuta. Pečeni krumpir poslužite dok je topao.
Sastojci potrebni da se pripremi drugi recept za pečeni krumpir su:
- 800 grama mladog krumpira, narezanog na četvrtine
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 2 režnja češnjaka
- 1 žlica svježe nasjeckanog ružmarina
- 1 žlica svježe nasjeckani peršin
- 1 žlica listova svježeg timijana
- Sol i svježe mljeveni crni papar
- Prstohvat mljevene slatke paprike
Prvo što trebate učiniti kako biste pripremili ovaj recept za pečeni krumpir je zagrijati pećnicu na 210°C. U velikoj zdjeli pomiješajte krumpir, ulje, češnjak i začinsko bilje. Začinite solju, paprom i prstohvatom crvene paprike te prebacite u pleh za pečenje obložen papirom za pečenje. Krumpir pecite dok ne poprimi zlatnu boju, 30 do 40 minuta. Krumpi poslužite odmah. Dobar tek!