Jela od teletine /

Pečena teletina u pećnici - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Pečena teletina u pećnici idealno je pečenje za svaki veći ručak. Donosimo vam kako se pečena teletina u pećnici najbolje priprema.

22.1.2022.
9:30
Pixabay
VOYO logo

Pečena teletina u pećnici bit će vaš idealan mesni odabir ako na ručku imate više osoba i trebate pred njih staviti bogata i ukusna jela. To ne znači da pečena teletina u pećnici nije dobar odabir za bilo koji drugi ručak, već pokazuje da s pripremom ovog jela nikad ne možete pogriješiti.

Ono što vam treba da bi pečena teletina u pećnici na kraju i završila na vašem stolu je sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg telećeg buta
  • veći luk
  • veći češnjak
  • sol, papar, vegeta
  • povrtni temeljac
  • 2 dcl bijelog vina
  • maslinovo ulje
  • ružmarin, peršin

Pečena teletina u pećnici priprema se na sljedeći način:

Teleći but začinite sa začinima te polijte maslinovim uljem i 1 dcl vina. Dodajte luk i češnjak. Ostavite tako da se marinira barem tri-četiri sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada dođe vrijeme pečenja, pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva te meso stavite u tepsiju. Marinadu izlijte preko njega i dodajte još 1dcl vina, povrtni temeljac, peršin i ružmarin. Pecite minimalno sat i pol, ovisno o veličini telećeg buta. Važno je da svakih 20 do 30 minuta okrenete teletinu da sa svim strana dobije jednu boju.

Pečena teletina u pećnici na ovaj će način iznutra biti mekana i sočna, a izvana lijepa i hrskava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo