Kuharica /

Pečena paprika sa češnjakom - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Pečena paprika sa češnjakom jedan je od načina pripreme paprike. Kako se priprema pečana paprika sa češnjakom?

10.11.2022.
10:49
Pixabay
VOYO logo

Paprike sa češnjakom možete peći u pećnici ili na roštilju. Kako god ih pekli, samo pazite da ih pečete dok ne omekšaju, ali da previše ne zagore. U sat i pol vremena možete napraviti pečene paprike sa češnjakom.

Sastojci za pečenu papriku sa češnjakom:

  • 8 crvenih paprika
  • 2 češnja češnjaka, mljevena
  • 1 žličica soli
  • 4 žlice maslinovog ulja

Pečena paprika sa češnjakom priprema:

Zagrijte pećnicu na 220°C. Paprike stavite u lim za pečenje i pecite dok ne omekšaju, 40 do 50 minuta. Pustite da se ohlade 10 do 20 minuta kako bi se koža opustila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, zgnječite češnjak u pastu i umiješajte u maslinovo ulje da se sjedini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paprike ogulite, očistite od peteljki i sjemenki i narežite uzdužno na trake. Paprike posložite na pladanj i pokapajte uljem od češnjaka. Poslužite pečene paprike sa češnjakom tople ili na sobnoj temperaturi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
direkt
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike