Jela s roštilja /

Pastrva na roštilju u umaku od češnjaka i začinskog bilja

Image
Foto: Pixabay

Pastrva je izvrstan izbor ribe za ručak, a pastrva na roštilju je izvrstan način pripreme pastrve. Kako se priprema pastrva na roštilju?

17.4.2022.
13:17
Pixabay
VOYO logo

Ovaj recept za pastrvu na roštilju poseban je upravo zbog svog umaka. Jednostavno ulje natopljeno češnjakom i biljem u kombinaciji s vinskim octom djeluje i kao tekućina za zalijevanje i kao umak za pastrvu na roštilju. Kako pripremiti pastrvu na roštilju?

Sastojci potrebni za pripremu pastrve na roštilju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • maslinovo ulje
  • češanj češnjak
  • 1/2 žličice sušene kadulje
  • 1/2 žličice sušenog ružmarina
  • vinski ocat
  • sol
  • papar
  • fileti pastrve

Kada se priprema pastrva na roštilju, najprije je potrebno zagrijati roštilj. Dok se roštilj zagrijava, pripremite umak za pastrvu na roštilju. U maloj posudi pomiješajte ulje, češnjak, kadulju i ružmarin. Kuhajte na umjereno laganoj vatri dok češnjak ne počne mirisati, oko 2 minute. Maknite s vatre i odmah umiješajte ocat, sol i papar.

Sada je na redu priprema pastrve na roštilju. Stavite filete pastrve u srednju staklenu i posolite ju. Dodajte polovicu smjese ulja i octa te premažite pastrvu sa svih strana. Pastrva na roštilju peče se kožom prema dolje dvije minute. Okrenite pastrvu na roštilju i pecite dok ne bude gotova, još oko 2 minute. Pastrva na roštilju je gotova i spremna za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo