Ovaj recept za pastrvu na roštilju poseban je upravo zbog svog umaka. Jednostavno ulje natopljeno češnjakom i biljem u kombinaciji s vinskim octom djeluje i kao tekućina za zalijevanje i kao umak za pastrvu na roštilju. Kako pripremiti pastrvu na roštilju?
Sastojci potrebni za pripremu pastrve na roštilju:
- maslinovo ulje
- češanj češnjak
- 1/2 žličice sušene kadulje
- 1/2 žličice sušenog ružmarina
- vinski ocat
- sol
- papar
- fileti pastrve
Kada se priprema pastrva na roštilju, najprije je potrebno zagrijati roštilj. Dok se roštilj zagrijava, pripremite umak za pastrvu na roštilju. U maloj posudi pomiješajte ulje, češnjak, kadulju i ružmarin. Kuhajte na umjereno laganoj vatri dok češnjak ne počne mirisati, oko 2 minute. Maknite s vatre i odmah umiješajte ocat, sol i papar.
Sada je na redu priprema pastrve na roštilju. Stavite filete pastrve u srednju staklenu i posolite ju. Dodajte polovicu smjese ulja i octa te premažite pastrvu sa svih strana. Pastrva na roštilju peče se kožom prema dolje dvije minute. Okrenite pastrvu na roštilju i pecite dok ne bude gotova, još oko 2 minute. Pastrva na roštilju je gotova i spremna za posluživanje. Dobar tek!