Kuharica /

Parfe kreme u kombinaciji s bobičastim voćem odličan izbor za desert u čaši

Image
Foto: Pixabay

Parfe kreme odličan su izbor za pripremu deserta u čaši. Kako se radi kremasta i ukusna parfe krema?

10.11.2022.
12:17
Pixabay
VOYO logo

Parfe krema u kombinaciji s bobičastim voćem i vrhnjem je lagana, prozračna i kremasta. Pripremite parfe kremu i poslužite je kao desert u čaši.
Sastojci za parfe kremu:

  • 2 šalice hladnog vrhnja
  • 1 žličica vanilije
  • 1 šalica kiselog vrhnja
  • ½ šalice tamno smeđeg šećera
  • 4 šalice svježeg šumskog voća

Parfe krema priprema:

Umutite vrhnje i vaniliju velikom brzinom električnog miksera dok se ne formiraju čvrsti vrhovi oko 3 minute. Umiješajte kiselo vrhnje. U čašu stavite 1/2 šalice bobičastog voća, a zatim 1/2 šalice smjese kreme.

Prelijte 1 žlicom tamno smeđeg šećera. Ponovite slojeve parfe kreme i voća. Pokrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak preko noći. Prije posluživanja izvadite iz hladnjaka, uklonite plastičnu foliju i pospite svježim bobičastim voćem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
direkt
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike