Jeste li probali napraviti Panna cottu? Donosimo recept za pripremu talijanskog deserta Panna cotta.
Sastojci potrebni za pripremu Panna cotte:
- 1/3 Šalice obranog mlijeka
- 1 želatina bez okusa
- 2 ½ šalice masnog vrhnja
- ½ šalice bijelog šećera
- 1 ½ žličice ekstrakta vanilije
Priprema Panna cotte:
U malu zdjelu ulijte mlijeko i umiješajte želatinu u prahu. Kad se promiješa sve zajedno ostaviti na stranu.
U loncu pomiješajte vrhnje i šećer i stavite na srednju vatru. Pažljivo promatrajte jer će vrhnje brzo narasti do vrha posude. U kremu ulijte želatinu i mlijeko miješajući dok se potpuno ne otopi. Kuhajte jednu minutu uz stalno miješanje. Maknite s vatre, umiješajte vaniliju i ulijte u šest pojedinačnih posuda.
Nakon što ste stavili u posude, ohladite otkrivene na sobnoj temperaturi. Kad se ohladi, pokrijte plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku najmanje 4 sata, ali najbolje preko noći prije posluživanja. Vaša panna cotta je gotova, dobar tek!