Talijanski desert /

Recept kako se radi talijanski desert panforte

Image

Pokušavate pripremiti novi desert i odlučili ste se za panfote? Donosimo jednostavan i ukusan recept za pripremu talijanskog deserta panforte.

1.10.2022.
15:02
VOYO logo

Panforte je tradicionalni talijanski desert koji sadrži voće i orašaste plodove. Donosimo provjereni recept kako pripremiti ovaj ukusan talijanski desert - panforte.

Sastojci za panforte recept:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 140 g lješnjaka
  • 140 g cijelih badema, blanširanih
  • 450 g kandirane kore citrusa
  • 1/4 žličice klinčića
  • 1/4 žličice muškatnog oraščića
  • 1/8 žličice bijelog papra
  • 1/2 žličice cimeta
  • 90 g brašna
  • 1/4 žličice soli
  • 130 g šećera
  • 220g meda
  • 30 g maslaca

Priprema panforte recepta:

Zagrijte pećnicu na 150°C. Obložite kalup za tortu od papirom za pečenje i namastite ga. Tostirajte lješnjake i bademe 20 minuta dok ne porumene. Izvadite orahe iz pećnice i ostavite ih sa strane da se malo ohlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad ih možete rezati, krupno ih nasjeckajte. U zdjelu za miješanje stavite orahe, kandirane korice, začine, sol i brašno. Promiješajte da se sjedini. Pomiješajte šećer, med i maslac u loncu. Na srednjoj vatri smjesu zakuhajte. Kuhajte sirup, često miješajući, dok se ne zagrije oko 2 minute. Kipućim sirupom odmah prelijte voće i orašaste plodove u zdjeli. Promiješajte da se sjedini i izlijte u pripremljenu tepsiju, zaglađujući vrh špatulom.

Panforte pecite 40 do 45 minuta; neće se činiti čvrstim, ali će se stvrdnuti dok se hladi. Izvadite panforte iz pećnice i nakon 45 minuta olabavite rubove nožem. Topli panforte preokrenite iz posude na papir za pečenje ili foliju. Dno je sada vrh. Vrh panfortea obilno pospite šećerom. Pustite da se potpuno ohladi prije hermetičkog zamotavanja. Čuvajte panforte na sobnoj temperaturi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo