Španjolska kuhinja /

Paella iz vaše kuhinje - pripremite ovo ukusno jelo

Image

Paella je poznato jelo španjolske kuhinje. Donosimo vam recept kako pripremiti jelo Paella.

16.8.2021.
14:42
VOYO logo

Španjolska kuhinja je vrlo bogata, a jedno od poznatijih jela je Paella. Priprema ovog jela je zahtjevna, ali rezultat je odlično glavno jelo. Uz pomoć našeg recepta napravite jelo Paella.

Paella sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1-2 žlice maslinovog ulja
  • 200 g kobasice narezane na kolutove
  • 200 g lignji, narezane na kolutove debljine
  • 1 luk, narezan na kockice
  • 3 režnja češnjaka, mljeveni
  • 1 crvena paprika / paprika, nasjeckana
  • 1 1/2 šalice riže paella
  • 2 zrele rajčice, oguljene i narezane na kockice
  • 300 g pilećih fileta
  • 3 1/2 šalice pilećeg temeljca
  • 1/4 žličica mljevenog šafrana
  • šalica smrznutog graška
  • 12-16 srednjih / velikih kozica, cijelih
  • 12 velikih dagnji, očišćenih

Paella priprema:

Stavite kuhati rižu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte 1 žlicu ulja u tavi na jakoj vatri. Dodajte kobasice ​​i pirjajte dok ne porumene sa svake strane. Kada su gotove, maknite ih s tave na tanjur.

Dodajte lignje i pirjajte 45 sekundi sa svake strane, a zatim ih izvadite i ostavite sa strane.

Dodajte preostalo ulje te češnjak, luk, papriku te pirjajte oko 3 minute.

Dodajte piletinu. Pirjajte oko 2 minute dok lagano ne porumeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte rižu i miješajte dok zrna ne budu premazana uljem.

Dodajte pileći temeljac, rajčicu i šafran. Sve promiješajte. Pirjajte, neka se lagano krčka oko 10 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte grašak, kozice i dagnje, pirjajte oko 8 minuta. Kada je riža kuhana dodajte je zajedno s kobasicama u tavu preko svih sastojaka.

Palea je gotova, ukrasite je peršinom i poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo