Španjolska kuhinja je vrlo bogata, a jedno od poznatijih jela je Paella. Priprema ovog jela je zahtjevna, ali rezultat je odlično glavno jelo. Uz pomoć našeg recepta napravite jelo Paella.
Paella sastojci:
- 1-2 žlice maslinovog ulja
- 200 g kobasice narezane na kolutove
- 200 g lignji, narezane na kolutove debljine
- 1 luk, narezan na kockice
- 3 režnja češnjaka, mljeveni
- 1 crvena paprika / paprika, nasjeckana
- 1 1/2 šalice riže paella
- 2 zrele rajčice, oguljene i narezane na kockice
- 300 g pilećih fileta
- 3 1/2 šalice pilećeg temeljca
- 1/4 žličica mljevenog šafrana
- šalica smrznutog graška
- 12-16 srednjih / velikih kozica, cijelih
- 12 velikih dagnji, očišćenih
Paella priprema:
Stavite kuhati rižu.
Zagrijte 1 žlicu ulja u tavi na jakoj vatri. Dodajte kobasice i pirjajte dok ne porumene sa svake strane. Kada su gotove, maknite ih s tave na tanjur.
Dodajte lignje i pirjajte 45 sekundi sa svake strane, a zatim ih izvadite i ostavite sa strane.
Dodajte preostalo ulje te češnjak, luk, papriku te pirjajte oko 3 minute.
Dodajte piletinu. Pirjajte oko 2 minute dok lagano ne porumeni.
Dodajte rižu i miješajte dok zrna ne budu premazana uljem.
Dodajte pileći temeljac, rajčicu i šafran. Sve promiješajte. Pirjajte, neka se lagano krčka oko 10 minuta.
Dodajte grašak, kozice i dagnje, pirjajte oko 8 minuta. Kada je riža kuhana dodajte je zajedno s kobasicama u tavu preko svih sastojaka.
Palea je gotova, ukrasite je peršinom i poslužite.