Priprema puretine /

Kako se radi dobar pac za pripremu sočne i mekane puretine?

Image
Foto: Pixabay

Pac za puretinu gotov je za samo pet minuta. Kako se radi dobar pac za sočnu i mekanu puretinu?

7.10.2022.
11:09
Pixabay
VOYO logo

Puretina će biti ukusnija i sočnija ako se prije dobro marinira. Dobar pac za puretinu pola je posla kod pripreme puretine. Kako se radi dobar pac za puretinu? Donosimo jednostavana, a provjereni recept kako pripremiti pac za puretinu.

Sastojci za pac za puretinu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • ½ žlice paprike
  • 1 žličica origana
  • 1,5 žličica majčine dušice
  • ½ žlice peršina
  • 1,5 žličica ružmarina
  • 1 žličica češnjaka u granulama
  • 1 žličica granula luka
  • papra po ukusu
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1 žlica soja umaka
  • 3 žlice soka od limuna ili jabučnog octa
  • 2 žlice maslinovog ulja

Pac za puretinu priprema:

Odmjerite papriku, peršin, granule češnjaka, granule luka, ružmarin, timijan, origano, smeđi šećer, sojin umak, maslinovo ulje, limunov sok i crni papar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte sve sastojke u zdjelu i miješajte dok se dobro ne sjedine u pac.

Spremno je za primjenu na puretinu. Pacajte cijelu puretinu najmanje 4 sata, a batake, prsa, krilca najmanje 2 sata kako bi se meso pravilno začinilo i omekšalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo