Recept i priprema /

Kako se radi dobar pac za lungić?

Image
Foto: Pixabay

Dobar pac preduvjet je pripreme sočnog i aromatičnog lungića. Kako se radi dobar pac za lungić?

6.10.2022.
10:45
Pixabay
VOYO logo

Kako bi lungić bio sočan i mekan odgovoran je dobar pac za lungić. Isprobajte ovaj pac od ružmarina za svoj sljedeći lungić i zasigurno ćete ostati bez riječi.

Sastojci za pac za lungić:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3 žlice balzamičnog octa
  • 3 žlice djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 žlica svježe nasjeckanog ružmarina
  • 1 žlica dijon senfa
  • 1 ½ žličice češnjaka u prahu
  • ½ žličice morske soli

Umutite sastojke za pac za lugnić, a zatim ostavite sa strane.

Odrežite srebrnu kožu sa lungića – srebrna koža je bijela, čvrsta traka vezivnog tkiva koja se proteže otprilike do pola lungića. Nakon što ste ga izvadili, začinite lungić s 1/2 žličice krupne morske soli i 1/4 žličice mljevenog crnog papra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lungić prelijte pacom. Stavite u hladnjak na 30 minuta do 24 sata. Uklonite lungić iz paca i ocijedite sav višak, zatim ga pecite po želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo