Recept i priprema /

Kako se radi dobar pac za lungić?

Image
Foto: Pixabay

Dobar pac preduvjet je pripreme sočnog i aromatičnog lungića. Kako se radi dobar pac za lungić?

6.10.2022.
10:45
Pixabay
VOYO logo

Kako bi lungić bio sočan i mekan odgovoran je dobar pac za lungić. Isprobajte ovaj pac od ružmarina za svoj sljedeći lungić i zasigurno ćete ostati bez riječi.

Sastojci za pac za lungić:

  • 3 žlice balzamičnog octa
  • 3 žlice djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 žlica svježe nasjeckanog ružmarina
  • 1 žlica dijon senfa
  • 1 ½ žličice češnjaka u prahu
  • ½ žličice morske soli

Umutite sastojke za pac za lugnić, a zatim ostavite sa strane.

Odrežite srebrnu kožu sa lungića – srebrna koža je bijela, čvrsta traka vezivnog tkiva koja se proteže otprilike do pola lungića. Nakon što ste ga izvadili, začinite lungić s 1/2 žličice krupne morske soli i 1/4 žličice mljevenog crnog papra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lungić prelijte pacom. Stavite u hladnjak na 30 minuta do 24 sata. Uklonite lungić iz paca i ocijedite sav višak, zatim ga pecite po želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
direkt
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike