Recept i priprema /

Kako se radi pac za divljeg zeca?

Image
Foto: Pixabay

Prije samog pečenja divljeg zeca važno je neko vrijeme marinirati divljeg zeca. Kako se radi pac za divljeg zeca?

6.10.2022.
11:12
Pixabay
VOYO logo

Pac za divljeg zeca vrlo je važan kod pripreme jela s divljim zecom. Donosimo jedostavan recept za pripremu paca za divljeg zeca. Pac je brzo gotov, ali ostavatite divljeg zeca da barem 12 sati odstoji u pacu prije same pripreme.

Sastojci za pac za divljeg zeca:

  • 1 divlji zec
  • 1 luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 lista lovora
  • 600 ml bijelog vina
  • maslinovo ulje
  • 1 mrkva
  • 1 stabljika celera
  • sol
  • papar
  • 1 grančica ružmarina
  • nekoliko velikih listova kadulje po ukusu

Pac za divljeg zeca priprema:

Narežite divljeg zeca na komade i ostavite sa strane nekoliko trenutaka. Za pac narežite luk, celer i mrkvu na komade i dodajte u zdjelu s mesom. Sada dodajte začine i dobro promiješajte sve sastojke. Prekrijte zdjelu prozirnom folijom i ostavite divljeg zeca da se paca u hladnjaku oko 12 sati. Kada vrijeme pacanja istekne, uzmite komade jedan po jedan i stavite ih u veliko, prostrano cjedilo da filtrirate pac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
direkt
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike