Recept i priprema /

Kako se radi pac za divljeg zeca?

Image
Foto: Pixabay

Prije samog pečenja divljeg zeca važno je neko vrijeme marinirati divljeg zeca. Kako se radi pac za divljeg zeca?

6.10.2022.
11:12
Pixabay
VOYO logo

Pac za divljeg zeca vrlo je važan kod pripreme jela s divljim zecom. Donosimo jedostavan recept za pripremu paca za divljeg zeca. Pac je brzo gotov, ali ostavatite divljeg zeca da barem 12 sati odstoji u pacu prije same pripreme.

Sastojci za pac za divljeg zeca:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 divlji zec
  • 1 luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 lista lovora
  • 600 ml bijelog vina
  • maslinovo ulje
  • 1 mrkva
  • 1 stabljika celera
  • sol
  • papar
  • 1 grančica ružmarina
  • nekoliko velikih listova kadulje po ukusu

Pac za divljeg zeca priprema:

Narežite divljeg zeca na komade i ostavite sa strane nekoliko trenutaka. Za pac narežite luk, celer i mrkvu na komade i dodajte u zdjelu s mesom. Sada dodajte začine i dobro promiješajte sve sastojke. Prekrijte zdjelu prozirnom folijom i ostavite divljeg zeca da se paca u hladnjaku oko 12 sati. Kada vrijeme pacanja istekne, uzmite komade jedan po jedan i stavite ih u veliko, prostrano cjedilo da filtrirate pac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo