'KUHAR I POL' SAMO ZA VAS /

Ovo jelo noćna je mora gotovo svakog djeteta

Tomislav Gretić kao dijete nije uživao u ovom jelu, uglavnom su ga majka i baka tjerale da ga jede. Međutim, danas je pravi obožavatelj ovog povrća.

25.4.2013.
18:00
VOYO logo

Špinat moje mame

SASTOJCI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U uzavrelu slanu vodu dodajte špinat i prokuhajte ga maksimalno minutu i pol.

  1. 1 kg svježeg špinata
  2. 80 g maslaca
  3. 2 žlice brašna
  4. 3 dcl mlijeka
  5. 0,5 dcl vrhnja za kuhanje
  6. češnjak
  7. sol
  8. papar
Image
Foto: RTL

PRIPREMA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo napravite bešamel tako da otopite maslac, na njega dodajte brašno, pustite da brašno lagano požuti. U međuvremenu češnjak narežite na sitno.

U brašno i maslac dodajte mlijeko. Posolite, popaprite i pustiti da se lagano kuha.

U uzavrelu slanu vodu dodajte špinat i prokuhajte ga maksimalno minutu i pol. Nakon toga ga izvadite i prebacite u posudu u kojoj kuhate bešamel, promiješajte i dodajte češnjak.

Kuhajte još 2 minute, nakon toga sve zajedno izmiksajte, dodajte malo vrhnja za kuhanje i servirajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Cijelu pripremu ovog jela možete pogledati u našem video prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo