Za ovu finom tjesteninom, za koju vam treba malo vremena i namirnica, svi će poludjeti- obećajemo vam.
Za idealan okus koristite orahe koji su svježi. Budite oprezni jer brzo postanu suhi, pogotovo ako je paketić već otvoren. Upravo zato je najbolje kupovati ih u manjim količinama i samo kada znate da ćete ih koristiti.
Ovaj je izbor za ručak poprilično isplativ jer ostatak pesta možete držati u frižideru nekoliko dana ili ga smrznuti.
Trebat ćete:
- 30 grama oraha
- 400 grama tjestenine (sami odaberite oblik)
- 2 režnja češnjaka
- 1/4 čajne žličice muškatnog oraščića i sok 1 limuna
- 200 grama svježeg špinata
- parmezan
- bosiljak
- maslinovo ulje, sol, papar
Priprema je jednostavna, a započinje pirjanjem oraha na laganoj vatri kratko vrijeme kako bi se malo popržili. Tjesteninu skuhajte u loncu u kojem ste prethodno posolili vodu i dodali malo ulja.
Dok se tjestenina kuha, stavite poprežene orahe, češnjak, muškanti oraščić i sok limuna, špinat, parmezan i bosiljak u blender.
Miksajte i postepeno dodajte malo ulja dok smjesa ne dobije teksturu paste. Začinite sa paprom i solju. Procjedite tjesteninu i pomiješajte ju s pestom koji ste napravili.
Pročitajte još:
- Evo kako napraviti pravi ragu po receptu tri talijanske 'nonne'
- Jedni ste od onih koji misle da barem tjesteninu znaju skuhati? Prevarili ste se
- Ručak u ljetnom stilu: napravite laganu salatu s kvinojom
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!