Recept za cijelu obitelj /

Ovako 'zamaskirani' špinat će svi obožavati: tjestenina s pestom od špinata i oraha

Image
Foto: Thinkstock

Špinat možda nije među omiljenim namirnicama, ali u ovom receptu će svima odgovarati

22.8.2018.
16:09
Thinkstock
VOYO logo

Za ovu finom tjesteninom, za koju vam treba malo vremena i namirnica, svi će poludjeti- obećajemo vam. 

Za idealan okus koristite orahe koji su svježi. Budite oprezni jer brzo postanu suhi, pogotovo ako je paketić već otvoren. Upravo zato je najbolje kupovati ih u manjim količinama i samo kada znate da ćete ih koristiti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj je izbor za ručak poprilično isplativ jer ostatak pesta možete držati u frižideru nekoliko dana ili ga smrznuti. 

Trebat ćete: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 30 grama oraha
  • 400 grama tjestenine (sami odaberite oblik)
  • 2 režnja češnjaka
  • 1/4 čajne žličice muškatnog oraščića i sok 1 limuna
  • 200 grama svježeg špinata
  • parmezan
  • bosiljak
  • maslinovo ulje, sol, papar

Priprema je jednostavna, a započinje pirjanjem oraha na laganoj vatri kratko vrijeme kako bi se malo popržili. Tjesteninu skuhajte u loncu u kojem ste prethodno posolili vodu i dodali malo ulja. 

Dok se tjestenina kuha, stavite poprežene orahe, češnjak, muškanti oraščić i sok limuna, špinat, parmezan i bosiljak u blender. 

Miksajte i postepeno dodajte malo ulja dok smjesa ne dobije teksturu paste. Začinite sa paprom i solju. Procjedite tjesteninu i pomiješajte ju s pestom koji ste napravili. 

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo