Danas vam otkrivamo neobičan recept za pizzu sa sezonskim namirnicama, a to je kruška i jabuka, koju ćemo sljubiti s gorgonzolom i mozzarelom. Sve upute pročitajte u nastavku.
Pizza s kruškom i gorgonzolom
Namirnice: Tijesto za pizzu 500 g, mozzarella 100 g, gorgonzola 200 g, kruške 3 kom, jabuke 1 kom, maslinovo ulje 50 ml, sol i papar po potrebi
Postupak: Mozzarellu narezati na kockice, a gorgonzoli odstraniti koru, te narezati ju na kockice. Jabukama oguliti koru narezati na kockice, te krušku oguliti i narezati na ploške. . Tijesto za pizzu razvucite te stavite u nauljeni lim za pečenje. Zatim po tijestu rasporedite kockice mozzarelle te prekrite sa kruškama. Rasporedite kockice jabuke i gorgonzole po tijestu. Po potrebi začinite sa soli i paprom. Pizzu peći u pečnici 30 minuta na 220 stupnjeva. Kada je pizza pečena po njoj posuti drobljeni crveni papar i nekoliko kapi maslinovog ulja.