Što učiniti kada se med kristalizira? Je li moguće otapanje kristaliziranog meda? Kako otopiti kristalizirani med? Kristalizirani med nije pokvareni med i postoji nekoliko načina kako otopiti kristalizirani med.
Najjednostavniji način na koji možete otopiti kristalizirani med je korištenjem mikrovalne pećnice. Jednostavno stavite staklenku meda u mikrovalnu i zagrijavajte barem tridesetak sekundi do minute na srednjoj jačini.
Jedina mana ovog brzog i jednostavnog rješenja je da će se nakon nekog vremena med vjerojatno ponovno kristalizirati, nakon što se potpuno ohladi, no tada ponovno možete ponoviti ovaj brz postupak.
Za ponešto dugotrajniju metodu otapanja kristaliziranog meda, stavite stavite staklenku s medom u zdjelu s vrućom, ali ne kipućom vodom i miješajte je dok ne popušta i ne dobije tekuću konzistenciju.
Za otapanje kristaliziranog meda će trebati ponešto više vremena, ali ćete zato imati dugotrajne rezultate.