Omlet sa slaninom pun je okusa, ali ne i kalorija. Donosimo recept za ukusan niskokalorični omlet sa slaninom koristi nekoliko malih trikova kako bi ovaj omlet bio zdrav i ukusan. Kako pripremiti niskokalorični omlet sa slaninom u svega nekoliko minuta?
Sastojci potrebni da se pripremi niskokalorični omlet sa slaninom su:
- kriška pureće slanine
- 1/4 šalice sitno nasjeckanog luka
- jaje
- 2 bjelanjka
- maslac
- žlica mlijeka
- 1/4 šalice naribanog tvrdog sira
Prvi korak koji je potrebno učiniti kada pripremate omlet sa slaninom je zagrijavanje tave na jakoj vatri. Dodajte pureću slaninu u tavu i pržite ju 5 minuta, povremeno je okrećući dok ne postane hrskava. Nakon što se pureća slanina dovoljno ohladi za rukovanje, izmrvite je na male komadiće i ostavite sa strane. Smanjite vatru i u istoj tavi pirjajte luk oko 10 minuta često miješajući. Nastavite pirjati luk dok ne omekša i dobije boju karamele. Izvadite luk iz tave i ostavite ga sa strane. U maloj zdjeli miješajte jaje, bjelanjke, mlijeko i crni papar dok se svi sastojci jednolično ne sjedine.
Ponovno zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i premažite tavu maslacem. Ulijte cijelu smjesu jaja u tavu te ju kuhajte 2 minute. Zatim lopaticom preklopite jedan kraj omleta preko drugoga, tako da unutra stavite slaninu, luk i sir. Nastavite kuhati još 2 minute, dok se jaje potpuno ne skuha. Kada je omlet sa slaninom gotov, stavite ga na tanjur i poslužite. Dobar tek!