Recept i priprema /

Kako pripremiti niskokalorični omlet sa slaninom u svega nekoliko minuta?

Image
Foto: Pixabay

Omlet sa slaninom odličan je izbor za doručak, ali i brzi ručak. Kako pripremiti niskokalorični omlet sa slaninom u svega nekoliko minuta?

1.9.2022.
12:59
Pixabay
VOYO logo

Omlet sa slaninom pun je okusa, ali ne i kalorija. Donosimo recept za ukusan niskokalorični omlet sa slaninom koristi nekoliko malih trikova kako bi ovaj omlet bio zdrav i ukusan. Kako pripremiti niskokalorični omlet sa slaninom u svega nekoliko minuta?

Sastojci potrebni da se pripremi niskokalorični omlet sa slaninom su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • kriška pureće slanine
  • 1/4 šalice sitno nasjeckanog luka
  • jaje
  • 2 bjelanjka
  • maslac
  • žlica mlijeka
  • 1/4 šalice naribanog tvrdog sira

Prvi korak koji je potrebno učiniti kada pripremate omlet sa slaninom je zagrijavanje tave na jakoj vatri. Dodajte pureću slaninu u tavu i pržite ju 5 minuta, povremeno je okrećući dok ne postane hrskava. Nakon što se pureća slanina dovoljno ohladi za rukovanje, izmrvite je na male komadiće i ostavite sa strane. Smanjite vatru i u istoj tavi pirjajte luk oko 10 minuta često miješajući. Nastavite pirjati luk dok ne omekša i dobije boju karamele. Izvadite luk iz tave i ostavite ga sa strane. U maloj zdjeli miješajte jaje, bjelanjke, mlijeko i crni papar dok se svi sastojci jednolično ne sjedine.

Ponovno zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i premažite tavu maslacem. Ulijte cijelu smjesu jaja u tavu te ju kuhajte 2 minute. Zatim lopaticom preklopite jedan kraj omleta preko drugoga, tako da unutra stavite slaninu, luk i sir. Nastavite kuhati još 2 minute, dok se jaje potpuno ne skuha. Kada je omlet sa slaninom gotov, stavite ga na tanjur i poslužite. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo