Kuharica /

Za dobar gulaš važan je pravilan omjer luka i mesa u gulašu

Image
Foto: Pixabay

Gulaš je izvrsno jelo koje je savršeno za hladne zimske dane. Međutim, tajna u ukusnom gulašu je pravilan omjer luka i mesa u gulašu.

9.12.2021.
10:16
Pixabay
VOYO logo

Gulaš je varivo najčešće od junetine i povrća, uglavnom rajčice i paprike i obilno je začinjen paprikom u prahu. Jelo potječe iz Mađarske odakle je otputovalo u druge srednjoeuropske zemlje i šire. Kao rezultat toga, postoji bezbroj varijacija gulaša, kao što je gulaš od svinjetine, pa čak i gulaš od piletine ili puretine. Za dobar i ukusan gulaš važan je pravi omjer luka i mesa u gulašu.

Koji je pravi omjer luka i mesa u gulašu? Oni koji često rade gulaš znaju da je pravi omjer luka i mesa u gulašu jedan naprema jedan. Dakle, ako u gulaš dodajete jedan kilogram mesa, potrebno je dodati jedan kilogram luka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tajna u dobrom gulašu je u pravilnom omjeru luka i mesa. Naime, smanjit će se volumen luka nakon pirjanja. Nakon mesa dodajte i povrće prema želji i uživajte u punini okusa dobrog gulaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo