Ljetno povrće /

Okusi ljeta: Najjednostavniji recepti s tikvicama za prste polizati

Image
Foto: Pixabay

Manje od pola sata, bez mučenja u kuhinji, a na stolu je genijalan obrok - naravno da su u pitanju recepti s tikvicama. Fine i jednostavne recepte otkrijte klikom na 'SLJEDEĆA'

21.8.2019.
16:30
Pixabay
VOYO logo

Kremasta tjestenina s tikvicama i gljivama

Image
Foto: Pexels

(FOTO: Pexels)

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • špageti
  • 500 grama narezanih gljiva
  • dvije velike narezane tikvice
  • 100 grama graška
  • dva režnja češnjaka
  • timijan
  • vrhnje i parmezan

Upute:

1. U veliki lonac stavite špagete, gljive, tikvice, grašak, timijan i vodu, dodajte sol i papar po želji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Pustite da sve proključa u nepoklopljenom loncu, a zatim kuhajte na niskoj temperaturi 8 do 10 minuta. Dodajte parmezan i vrhnje

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Špageti' od tikvica i kozica

Image
Foto: www.profimedia.hr

(FOTO: Profimedia.hr)

Sastojci: 

  • 4 tikvice srednje veličine
  • maslinovo ulje
  • 500 grama kozica
  • 3 režnja češnjaka
  • žličica crvene paprike
  • sok limunta
  • peršin, sol, papar, parmezan

Upute: 

1. Naribajte tikvice na trakice kao tjesteninu.

1. Zagrijte ulje na tavi. Dodajte kozice, češnjak i crvenu papriku i pirjajte oko četiri minute.

2. Dodajte limunov sok, sol i papar te dodajte tikvice i vrhnje. Promiješajte sve i servirajte posuto parmezanom.

Snack od tikvica

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

(FOTO: Thinkstock)

Sastojci:

  • maslinovo ulje
  • tri tikvice narezane na deblje ploške
  • salsa (domaća ili  kupovna)
  • sitno nasjeckana mozzarella
  • nasjeckana domaća kobasica/pršut ili šunka po izboru
  • talijanski začini

Upute:

  1. Zagrijte pećnicu
  2. Zagrijte malsinovo ulje na velikoj tavi. Stavite ploške tikvica i popecite ih s jedne i druge strane dvije minute. Dodajte sol i papar. 
  3. Smjestite tikvice na papir za pečenje. Preko svakog kolutića stavite salsu, mozzarellu i narezak po izboru
  4. Pecite u pećnici vrlo kratko - dok se sir ne počne topiti
  5. Posipajte začine

Recepte donosi DamnDelicious.

sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo