Ovi okrugli keksi od lješnjaka se brzo i jednostavno pripremaju, a jedna od prednosti je što se sastojci lako nalaze u svakoj trgovini.
Okrugli keksi od lješnjaka sastojci:
- 200 g lješnjaka
- 150 g šećera
- 150 g maslaca
- 250 g brašna
- 2 žumanjka
- prstohvat soli
Kako se pripremaju okrugli keksi od lješnjaka?
Za početak pripreme okruglih keksa od lješnjaka zagrijte pećnicu na 180°C. Lješnjake stavite u posudu za mućenje i meljite ih dok ne dobijete sitne mrvice. U jednoj posudi pomiješajte brašno, šećer i prstohvat soli. Dodajte maslac i izradite tijesto.
Dodajte žumanjke i mljevene lješnjake u tijesto. Mijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Ostavite tijesto u hladnjaku da se odmori najmanje 30 minuta. Oblikujte tijesto u male kuglice i stavite ih na lim obložen papirom za pečenje.
Pecite kekse 15-20 minuta, dok ne zamirišu. Ostavite da se ohlade prije posluživanja. Ovi ukusni okrugli keksi od lješnjaka savršeni su za svaku prigodu, a posebno za blagdane kada želite poslužiti nešto ukusno i posebno. Ako želite dodati malo više arome, možete dodati vaniliju ili cimet u tijesto.