Kuharica /

Obična kajgana najbolja kajgana

Image
Foto: Pixabay

Obična kajgana odličan je izbor za doručak ili međuobrok. Donosimo vam jednostavan recept za pripremu domaće obične kajgane.

1.2.2022.
15:32
Pixabay
VOYO logo

Obična kajgana može se poslužiti na tostu ili kriški kruha. Obična kajgana prema receptu gotova je za 10 minuta, a može se poslužiti za doručak ili međuobrok. Pratite recept i pripremite običnu kajganu.

Sastojci potrebni za pripremu obične kajgane:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 8 jaja
  • 1/3 šalice mlijeka
  • 1/4 žličice soli
  • 15 g maslaca
  • 4 kriške kruha

Postupak pripreme obične kajgane:

Kajgana se pravi miješanjem jaja s mlijekom, vrhnjem ili vodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najprije razbijte jaja. Zagrijte maslac u srednje dubokoj tavi za prženje na srednjoj vatri.

Dodajte smjesu od jaja u tavu i kuhajte na srednjoj vatri 30 sekundi. Drvenom žlicom s ravnim vrhom nježno gurajte smjesu od jaja, stružući vrhom žlice uz dno posude, s jedne strane posude na drugu u 4 različita smjera.

Ponavljajte postupak žlicom svakih 10 sekundi, uključujući i oko ruba posude kako biste spriječili lijepljenje smjese od jaja. Važan dio ovog koraka je gurnuti žlicu kroz smjesu te podići i preklopiti jaja, a ne miješati, jer će se miješanjem razbiti jaje u male grudice.

Činite to često tijekom kuhanja kako biste spriječili da se smjesa od jaja zalijepi i da se više stvori omlet, a ne vlažni, mekani nabori kajgane. Kuhajte oko dvije minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maknite posudu s vatre i drvenom žlicom lagano još dvaput preklopite smjesu od jaja. Žlicom prebacite jaja na tost i odmah poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo