Prvi zadatak u novom, odvažnom tjednu je pripremiti toplo predjelo i glavno jelo unutar 75 minuta, ali prema uputama i receptima članova žirija. Silvijana i Marica, vođe tima „Sol i papar“, prve su izabrale recept koji naočigled odskače od svih ponuđenih.
Naime, prijateljice će se uloviti u koštac s pripremom zebrinih odrezaka u umaku od brusnice i trubača uz pire od celera i prženih badema kao prilog, te fritaje od telećeg mozga u hrskavom tijestu!
„Prvi put gledam u meso zebre. Nismo ni znali da uopće postoji kao gurmanska poslastica, no izgleda mi fino, glatko, bez masnoće. Izgleda slično konjskom mesu, dok Antonija podsjeća na ribu jer se dosad nije susretao s konjetinom. Volimo eksprimentirati dok kuhamo i tko zna, možda nam se zebretina toliko svidi da ćemo je počneti pripremati i kod kuće“, kaže Anto koji s prijateljem također priprema zebru.
Međutim, Anto se ipak ne boji dvoboja sa Zadrankama jer, s obzirom da kuhaju u timu, vjeruje da će mu ostali kuhari kolege iz „Krušne mrve“ pomoći kod nepoznanica u kuhanju. A njih će svakako biti!
Tko će bolje pripremiti ovu egzotičnu deliciju, mladi Slavonci ili umjetnice u godinama? Odgovor ćemo doznati u novoj epizodi kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!', i to već večeras u 21 sat na RTL-u!
Čitajte još:
- Kandidati odlično obavili posao i iskopirali Špičeka do najsitnijih detalja
- Natjecatelji hranom lomili zube žiriju: 'Vaš kreker može poslužiti kao hladno oružje'
- Tenzije u kuhinji: Marica odbrusila Špičeku, kandidati upropastili vrhunsku ribu
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!