Pizza majstor /

Koji je normativ tijesta za pizzu?

Image
Foto: Pixabay

Savršeno tijesto za pizzu vrlo je teško napraviti. Koji je normativ tijesta za pizzu?

4.11.2022.
15:08
Pixabay

Kako biste dobili idealan normativ tijesta za pizzu, sve sastojke biste trebali mjeriti kao postotak ukupnog brašna. To se radi jer je brašno najvažniji i najobilniji sastojak tijesta. Ostali sastojci variraju, ali brašna uvijek ima u relativno velikim količinama.

Hidratacija je općenito najvažniji dio procesa pečenja pizze. Učenje pekarskog postotka drastično će poboljšati vaše razumijevanje hidratacije i tijesta.

Kod određivanja normativa tijesta za pizzu, količina soli u gotovo svakom tijestu za kruh uvijek će biti oko 2-3%.

Količina kvasca koju koristimo izravno će utjecati na duljinu fermentacije, odnosno dizanja tijesta. Na primjer, osušeni kvasac će se dignuti otprilike dvostruko brže od 1% kvasca. Razumijevanje ovoga omogućuje nam da prilagodimo kvasac ovisno o željenoj duljini fermentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni
NOVE EPIZODE
VOYO logo