Njoki su tradicionalno talijansko jelo koje se radi od krumpira, brašna i jaja. Ova jednostavna, ali ukusna jela mogu se pripremiti na razne načine. Ovaj recept za njoke s piletinom i gljivama vrlo je jednostavan za pripremu, a oduševiti će sve koji ga kušaju.
Sastojci potrebni da se pripreme njoki s piletinom i gljivama su:
- 500 g njoka
- 500 g pilećeg filea
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 200 g šampinjona
- 2 žlice ulja
- sol i papar po ukusu
Kada se pripremaju njoki s piletinom i gljivama najprije zagrijte vodu u velikoj posudi, dodajte sol i kuhajte njoke prema uputama na pakiranju. U međuvremenu, narežite pileći file i gljive na male komadiće. U tavi, zagrijte ulje i pržite luk i češnjak dok ne omekšaju. Dodajte pileći file i gljive i pržite dok ne postanu zlatno smeđe boje.
Sljedeće što trebate učiniti kada pripremate njoke s piletinom i gljivama je ocijediti njoke. Kada su njoki kuhani, ocijedite ih i dodajte u tavu s piletinom i gljivama. Posolite i popaprite po ukusu. Pržite sve zajedno još nekoliko minuta dok se sastojci ne sjedine. Njoki s piletinom i gljivama već su gotovi i spremni za posluživanje uz salatu. Uživajte u obroku!