Malo drugačiji ručak /

Neobično i fino: piletina sa sezamom i umakom od marelice

Image
Foto: Thinkstock

Brza priprema i neobični okusi koji odlično funkcioniraju zajedno, glavni su adut ovog finog jela

27.12.2016.
11:15
Thinkstock
VOYO logo

Vrijeme pripreme: 50 minuta

Broj osoba: 8

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

  • 1 kg pilećih prsa
  • 2 jaja
  • 200 grama krušnih mrvica
  • 50 grama sjemenki sezama
  • 1 žličica crvene paprika
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • malo soli i papra
  • 2 žlice vode
  • 2 žlice soja umaka

Sastojci za umak

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 grama umaka od marelice (može i džem)
  • 4 češnja češnjaka (drobljenog)
  • 4 žličice umaka od soje
  • pola šalice vode

Priprema

1. Pomiješajte sezam, papriku, krušne mrvice, češnjak u prahu, sol i papar. U drugoj posudi tucite jaja s vodom i soja umakom.

2. Umočite piletinu u smjesu od jaja, a zatim kaput sa sredine kruha smjesu pa premažite smjesom od krušnih mrvica.

3. Pecite otkriveno na 190 stupnjeva 40 minuta ili dok piletina nije gotova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Spojite sve sastojke za umak u dubljoj tavi i kuhajte desetak minuta, povremeno miješajući. Poslužite uz piletinu. Za još bolji ukus, dodajte bademe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo