Meksička hrana savršen je odabir za ručak koji servirate široj obitelji ili nekome koga želite impresionirati, a tortilje su najjednostavnije jelo iz te intrigantne kuhinje.
Umjesto da stojite nekoliko sati nad štednjakom, već za četrdesetak minuta moći ćete uživati u okusima koji su nastali stapanjem nekoliko jednostavnih začina.
Najbolje u vezi ovih tortilja jest da neće odmah otići u vaš struk i bedra jer ćete koristiti mljeveno meso s udjelom masti od 5 posto, kvalitetno maslinovo ulje i sir.
Evo kako napraviti meksičke tortilje tako da više nikada ne pomislite na naručivanje istih.
(FOTO: Pixabay)
Vrijeme pripreme: 30-40 minuta
Broj osoba: 6
Sastojci
- 12 tortilja
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 luk
- 1 zelena paprika
- 500 grama mljevenog mesa
- 2 režnja češnjaka
- 1 čajna žličica kima
- 2 čajne žličice fajita začina
- 2 žlice pirea od rajčice
- konzerva graha
- 30 ml vode
Dodaci
- nasjeckane crne masline
- 75 g cheddar sira
- 20 g korijandra
Kako pripremiti tortilje?
Zagrijte pećnicu za 200 stupnjeva i namastite protvanj u koji će stati sve tortilje. Na velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i popirjajte zelenu paprik i luk da omekšaju. Dodajte meso i pojačajte vatru kako bi poprimilo smeđu boju. Dodajte ostale sastojke i mješajte povremeno.
Dodajte meso na svaku tortilju i zarolajte ih. Stavite ih na protvanj i na tortilje rasporedite sir i masline. Pecite 15-20 minuta, dok tortilje ne poprime zlatnu boju.
Na kraju pospite korijandar i poslužite umake po želji (salsa, vrhnje..).
Pročitajte još:
- Zlatni savjeti za savršeno kuhanu tjesteninu!
- Recept slavne kuharice i špijunke u Drugom svjetskom ratu za idealnu krumpir salatu
- Savršena kombinacija i zdrava poslastica: dinja, avokado, orasi i med
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!