Recept i priprema /

Kako se priprema najbolja i najkremastija palenta?

Image
Foto: Pixabay

Najbolja palenta je ona najkremastija. Donosimo kako se priprema najbolja palenta!

15.10.2022.
14:38
Pixabay
VOYO logo

Često ćete među starijim generacijama čuti rasprave oko toga čija je palenta najbolja palenta. Svatko će tvrditi da je upravo njegova najbolja palenta, a odgovor se zapravo krije u jednostavnoj pripremi i odličnom ishodu. Naime, najbolja palenta je upravo ona koja je najkremastija, ali i ona koja je jednako ukusna kada je se konzumira samostalno i kada joj se dodaju različiti umaci i druga jela.

Najbolja palenta priprema se od sljedećih sastojaka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200 g kukurzne krupice ili palente
  • 800 ml vode
  • Sol
  • Žličica maslaca

Da bi se najbolja palenta našla na vašem stolu, morate ju skuhati što kremastijom. Stavite kuhati vodu i sol i ostavite da zavri. Kada zavri polako dodavajte kukuruznu krupicu ili palentu miješajući pjenjačom. Što ćete bolje miješati, ona će biti gušća. Miješajte i kuhajte 5 minuta, a zatim dodajte maslac i sve dobro još nekoliko puta promiješajte. Pazite da vam se ne stvore grudice.

Ovako pripremljena je najbolja palenta, a tako lagana za pripremu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo