Recept i priprema /

Kako se priprema najbolja i najkremastija palenta?

Image
Foto: Pixabay

Najbolja palenta je ona najkremastija. Donosimo kako se priprema najbolja palenta!

15.10.2022.
14:38
Pixabay
VOYO logo

Često ćete među starijim generacijama čuti rasprave oko toga čija je palenta najbolja palenta. Svatko će tvrditi da je upravo njegova najbolja palenta, a odgovor se zapravo krije u jednostavnoj pripremi i odličnom ishodu. Naime, najbolja palenta je upravo ona koja je najkremastija, ali i ona koja je jednako ukusna kada je se konzumira samostalno i kada joj se dodaju različiti umaci i druga jela.

Najbolja palenta priprema se od sljedećih sastojaka:

  • 200 g kukurzne krupice ili palente
  • 800 ml vode
  • Sol
  • Žličica maslaca

Da bi se najbolja palenta našla na vašem stolu, morate ju skuhati što kremastijom. Stavite kuhati vodu i sol i ostavite da zavri. Kada zavri polako dodavajte kukuruznu krupicu ili palentu miješajući pjenjačom. Što ćete bolje miješati, ona će biti gušća. Miješajte i kuhajte 5 minuta, a zatim dodajte maslac i sve dobro još nekoliko puta promiješajte. Pazite da vam se ne stvore grudice.

Ovako pripremljena je najbolja palenta, a tako lagana za pripremu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 22
USKORO
VOYO logo
Još iz rubrike