Recept i priprema /

Kako se radi domaći nabujak od tikvica?

Image
Foto: Pixabay

Nabujak od tikvica izvrstan je izbor kao predjelo ili lagano glavno jelo. Kako pripremiti ukusan i jednostavan nabujak od tikvica?

14.10.2022.
12:13
Pixabay
VOYO logo

Nabujak od tikvica je pečeno jelo s aromatičnom podlogom pomiješanom s tučenim bjelanjcima. Kada je nabujak od tikvica pečen, mjehurići zraka u bjelanjcima se šire, napuhujući nabujak preko vrha posude.

Sastojci za nabujak od tikvica:

  • 5 tikvica, naribanih
  • 1/2 male glavice luka, naribano
  • 2 šalice ribanog sira
  • 4 jaja, lagano umućena
  • 1/4 šalice ulja
  • sol papar
  • žličica šećera
  • 1/4 žličice češnjak u prahu
  • 10 dkg brašna
  • 5 dkg maslaca

Priprema nabujka od tikvica:

Pomiješajte sve sastojke za nabujak od tikvica zajedno s brašna. Premažite maslacem dovoljno veliku posudu za nabujak od tikvica, rasporedite sve sastojke u posudu i pecite na 175 stupnjeva Celzijusa. Pecite nabujak od tikvica minimalno sat vremena ili dok ne primijetite da je nabujak pečen. Vrijeme pečenja nabujka od tikvica može uvelike ovisiti o veličini samog nabujka i jačini pećnice u kojoj se peku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nabujak od tikvica kada se ispeče do kraja postaje hrskav na površini i time poboljšava cjelokupni okus ovog jela odnosno nabujka od tikvica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 22
USKORO
VOYO logo
Još iz rubrike