Recept i priprema /

Kako se radi domaći nabujak od tikvica?

Image
Foto: Pixabay

Nabujak od tikvica izvrstan je izbor kao predjelo ili lagano glavno jelo. Kako pripremiti ukusan i jednostavan nabujak od tikvica?

14.10.2022.
12:13
Pixabay
VOYO logo

Nabujak od tikvica je pečeno jelo s aromatičnom podlogom pomiješanom s tučenim bjelanjcima. Kada je nabujak od tikvica pečen, mjehurići zraka u bjelanjcima se šire, napuhujući nabujak preko vrha posude.

Sastojci za nabujak od tikvica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 5 tikvica, naribanih
  • 1/2 male glavice luka, naribano
  • 2 šalice ribanog sira
  • 4 jaja, lagano umućena
  • 1/4 šalice ulja
  • sol papar
  • žličica šećera
  • 1/4 žličice češnjak u prahu
  • 10 dkg brašna
  • 5 dkg maslaca

Priprema nabujka od tikvica:

Pomiješajte sve sastojke za nabujak od tikvica zajedno s brašna. Premažite maslacem dovoljno veliku posudu za nabujak od tikvica, rasporedite sve sastojke u posudu i pecite na 175 stupnjeva Celzijusa. Pecite nabujak od tikvica minimalno sat vremena ili dok ne primijetite da je nabujak pečen. Vrijeme pečenja nabujka od tikvica može uvelike ovisiti o veličini samog nabujka i jačini pećnice u kojoj se peku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nabujak od tikvica kada se ispeče do kraja postaje hrskav na površini i time poboljšava cjelokupni okus ovog jela odnosno nabujka od tikvica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo