Nabujak sa sirom samo je jedan od načina kako možete pripremiti jelo sa sirom. Pripremite nabujak sa sirom i poslužite ga kao predjelo ili glavni obrok uz salatu prema izboru.
Sastojci za pripremu nabujka od sira:
- 1 baguette
- 3 žlice maslaca
- 350 g tjestenine
- 1 češanj češnjaka
- 3 žlice običnog brašna
- 500 ml punomasnog mlijeka
- 250 g cheddara
- 50 g parmezana
Nabujak od sira priprema:
Najprije zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih. Komadiće baguettea rasporedite po plehu, pokapajte otopljenim maslacem i začinite. Pecite šest minuta dok ne postane hrskav, a zatim ga ostavite sa strane.
Nakon toga, za nabujak od sira tjesteninu kuhajte dvije minute manje od navedenog na pakiranju, a zatim je ocijedite. U međuvremenu otopite maslac u loncu. Dodajte češnjak i engleski senf u prahu, kuhajte minutu, a zatim unutra umiješajte glatko brašno.
Kuhajte još minutu, a zatim postupno umiješajte mlijeko dok ne dobijete umak bez grudica. Pirjajte pet minuta uz stalno miješanje dok se ne zgusne. Skinite s vatre, a zatim umiješajte cheddar i polovicu parmezana, kako biste dobili kvalitetan nabujak od sira.
U umak od sira umiješajte tjesteninu i malo začina. Prebacite u veliku posudu za pećnicu. Pospite po kruhu i preostalom parmezanu, pa pecite 20 minuta dok ne nabujak od sira postane hrskav.