Ako se išta može reći o mousse kremi od bijele čokolade, to je da se vješto uklapa u svaki plan jelovnika i ima vrlo malo neprijatelja za stolom. Isprobajte ovaj recept za mousse kremu od bijele čokolade sljedeći put kada dobijete želju za slatkim, te će vas oduševiti.
Sastojci potrebni da se pripremi mousse krema od bijele čokolade su:
- 240 ml gustog vrhnja
- 4 velika žumanjka
- 3 žlice granuliranog šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 150 grama bijele čokolade , nasjeckane
Prvo što trebate učiniti kada pripremate mousse kremu od bijele čokolade je zagrijati gusto vrhnje. U tavi postavljenoj na srednju vatru, zagrijte 100 ml gustog vrhnja dok se tek ne počne kuhati na pari. U posebnoj zdjeli miksajte žumanjke, šećer i vaniliju dok smjesa ne postane glatka. U laganom, ravnomjernom mlazu ulijevajte vruće vrhnje u smjesu od jaja, neprestano miješajući. Ulijte vruću smjesu vrhnja i jaja natrag u tavu i kuhajte na laganoj i srednjoj vatri, neprestano miješajući, 4 minute. Maknite tavu s vatre, izlijte kremu kroz fino sito i ostavite je sa strane.
Sljedeće što trebate učiniti kada pripremate mousse kremu od bijele čokolade je otopiti čokoladu. U odvojenoj, metalnoj posudi otopite bijelu čokoladu na pari. U otopljenu čokoladu umutite kremu i ostavite da se smjesa potpuno ohladi. Preostalo gusto vrhnje tucite velikom brzinom dok ne dobijete šlag. U mousse kremu od bijele čokolade umiješajte 2 žlice šlaga. Mousse krema od bijele čokolade je gotova i spremna za posluživanje nakon što se ohladi. Dobar tek!