PRAVA POSLASTICA /

Morski specijalitet za prste polizat'

'Rižoto od sipe ne mora biti crn da bi bio ukusan i fin', rekao je Tomislav Gretić o pripremi ovog jela.

13.4.2013.
18:00
VOYO logo

Rižoto od sipe i mladog luka

SASTOJCI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon desetak minuta u rižoto dodajte nasjeckani mladi luk i nastavite kuhati 7-8 minuta.

  1. 1 kom svježe očišćene sipe
  2. 1 glavica luka
  3. 1 šalica riže
  4. 1 dcl bijelog vina
  5. 20 dkg mladog luka
  6. 50 g maslaca
  7. maslinovo ulje
  8. češnjak
  9. sol
  10. papar
  11. peršin
  12. kopar
Image
Foto: RTL

PRIPREMA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luk očistite, narežite na sitne kockice i stavite pirjati na zagrijanu tavu.

Sipu očistite i narežite na kockice. Kada luk malo požuti, dodajte sipu i sve zajedno prepržite.
Češnjak narežite na sitno i dodajte na sipu. Posolite i dodajte rižu, dobro promiješajte i zalijte  vinom. Dok se rižoto kuha, treba ga podlijevati temeljcem ili vodom da ne zagori.

Nakon desetak minuta u rižoto dodajte nasjeckani mladi luk i nastavite kuhati 7-8 minuta. Kad je rižoto skoro gotov, dodamo malo maslaca i sitno narezani peršin i kopar.

Image
Foto: RTL

Cijelu pripremu ovoga jela možete pogledati u našem video prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo