U potrazi za savršeno brzim, a ukusnim receptom, kojim ćete oduševiti goste, možete pripremiti mljeveno meso i gljive.
Sastojci za mljeveno meso i gljive:
- 30 g suhih vrganja
- 1 žlica balzamičnog octa
- 2 srednja krumpira
- 1 manji celer
- ½ žličice mljevenog bijelog papra
- 2 velika luka
- 400 g mljevenog mesa
Mljeveno meso i gljive priprema:
Kako biste pripremili mljeveno meso i gljive, suhe gljive i balzamični ocat najprije stavite u posudu i prelijte sa 400 mililitara kipuće vode.
Kuhajte krumpir i celer zajedno 18 do 20 minuta dok ne omekšaju, zatim ih ocijedite i ostavite da se osuše na pari. Na sastojke nanesite prstohvat bijelog papra.
U međuvremenu zagrijte ulje u velikoj dubokoj tavi koja se ne lijepi i pržite luk desetak minuta uz povremeno miješanje dok ne porumeni.
Dodajte mljeveno meso i svježe gljive i pržite pet minuta dok mljeveno meso ne porumeni. Poklopite posudu i pirjajte 20 minuta uz povremeno miješanje dok se sve ne zgusne. Vaše mljeveno meso i gljive su gotove te možete uživati u obroku.