Mladi krumpir je ukusan i slatki, a može se pripremiti na različite načine. Popularan način pripreme krumpira je pečeni krumpir. Donosimo recept kako pripremiti mladi krumpir iz pećnice.
Sastojci za pripremu mladog krumpira iz pećnice:
- 1 kg mladog krumpira
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica suhog ružmarina
- 2 žličice češnjaka u prahu
- 1 žličica soli
- ½ žličice crnog papra
Mladi krumpir iz pećnice priprema:
Kako biste pripremili fini mladi krumpir, prvo zagrijte vašu pećnicu na 220 stupnjeva Celzijevih, kako bi bila spremna kada pripremite krumpir. Po želji tepsiju obložite papirom za pečenje. Mladi krumpir razrežite na manje ploške.
U sljedećem koraku uzmite zdjelu srednje veličine te u njoj pomiješajte krumpir, maslinovo ulje, ružmarin, češnjak u prahu, sol i papar. Položite mladi krumpir u jednom sloju na tepsiju, ali prije toga tepsiju obložite maslinovim uljem.
Mladi krumpir u pećnici pecite otprilike 30 minuta, te ga jednom okrenite tijekom procesa pečenja. Krumpir će biti gotov kada poprimi zlatno smeđu boju s hrskavom teksturom, ali će isto tako biti mekan kada ga probodete vilicom. Po potrebi možete dodatno posoliti mladi krumpir kojeg ste ispekli u pećnici.