Sastojci
Biskvit
- 5 jaja
- 26 dagš ećera u prahu
- 25 dag margarina s vanilijom
- 27 dag glatkog brašna
- 3 g cimeta
- 30 dag svježih trešanja
- 1/2 kom praška za pecivo
Krema
- 25 dag Mascarpone sira
- 12 dag šećera u prahu
- 1 kom vanilin šećera
- 0,5 l tučenog slatkog vrhnja
- 1 g želatine u prahu
- naribane korice pola naranče
Priprema
1. Biskvit:
Pjenasto izmiješamo margarin s vanilijom, cimet i šećer u prahu, te dodajemo jedno po jedno jaje. Kada se smjesa spoji, lagano umiješamo brašno u koje smo prethodno dodali prašak za pecivo. Na kraju po tijestu posložimo očišćene trešnje. Pečemo na 170ᵒ C oko 30 min. Biskvit ohladimo, te poslužimo uz kremu od mascarpone sira.
2. Krema:
Pjenasto izmiješamo mascarpone sir, vanilin šećer, šećer u prahu i koricu naranče te na kraju umiješamo tučeno slatko vrhnje i želatinu koju smo prethodno otopili na pari. Ukoliko nemamo želatine, možemo samo izmiješati tučeno slatko vrhnje da krema bude čvršće. Ohladimo 1 sat u hladnjaku, te radimo žličnjake, koje slažemo na biskvit. Dekoriramo sa svježom mentom i trešnjama.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!