malo tijesta, malo čokolade /

Vafli punjeni čokoladom - slastica kojoj nitko neće moći odoljeti

Nagrađivana hrvatska slastičarka Mirjana Špoljar pripremila je za vas popularnu slasticu

31.3.2017.
11:00
VOYO logo

Vrijeme pripreme: 60 minuta

Sastojci za tijesto:

  • 30 dag brašna
  • 3 dag šećera
  • 9 dag margarina
  • 3 jaja
  • 4 dl mlijeka
  • 1 dag svježeg kvasca
  • korica jednog limuna
  • 1 vanilin šećera
  • prstohvat soli

Sastojci za kremu:

  • 5 dl slatkog vrhnja
  • 30 dag crne čokolade
  • 5 dag margarina
Image
Foto: Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postupak:

Vafli

Razmutite jaja i u njih ulijte mlijeko. Dodajte brašno, prstohvat soli, vanilin šećer, šećer kristal i kvasac. Važno je da kvasac ne dođe u doticaj sa soli jer ako dođe, neće reagirati. Naribajte u smjesu limunovu koricu i dodajte margarin koji ste prethodno rastopili. Ostavite smjesu u hladnjaku 30 minuta, a potom pecite vafle u aparati za vafle koji ste prethodno ugrijali. Kada su gotovi, prerežite ih i punite čokoladnom kremom.

Čokoladna krema

Zakuhajte slatko vrhnje i prelijte preko čokolade koju ste prethodno izlomili na kockice. Kad sesmjesa malo ohladila, dodajte u nju margarin sobne temperature i miješajte dok smjesa ne postane sjajna pa ohladite.
Vafle punite čokoladom pomoću slastičarske vrećice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo